joi, 11 martie 2010

MARTISOR - PRIETENUL MEU PENTRU O ZI







Pe 1 Martie am mers in oras sa fac cumparaturi iar la intoarcere , din masina am vazut , pe o straduta perpendiculara celei pe care eram eu ,intr-o balta ce se formase dupa topirea zapezii - un motanel .Am oprit masina si l-am luat ,statea ghemuit si cu ochii inchisi , avea singe la nas si la gura ,era mai mult mort decit viu .Unii oameni se uitau la el cu sila , altii nici nu-l observau , pentru toti acestia as vrea sa scriu cuvintul ''oameni'' cu literele cele mai mici posibile .
Acasa ,am incercat sa-l ajut , l-am curatat un pic ,i-am dat doua seringi cu lapte caldut si vitamine ,cam cu forta caci nu prea vroia nimic .Nu-mi faceam sperante prea mari dar imi doream tare mult sa traiasca si nu i-am pus neaparat un nume ,insa cind il mingiiam pe capsor ,ii ziceam ''martisorul meu drag ...''Noaptea se lasa usor iar el respira din ce in ce mai greu si avea acea privire adinca , atunci mi-am dat seama ca nu mai poate saracutul ,am inteles ca nu-mi ramine decit sa ma rog sa moara mai repede ,sa nu se mai chinuie mult .
Spre dimineata s-a dus ,sper eu -spre o lume mai buna ,spre o lume fara oameni ca cei care au trecut pe linga el si l-au ucis cu indiferenta lor ,spre o lume unde exista mila si iubire ,pentru el si pentru toti cei ca el ...
Asta a fost MARTISOR - prietenul meu pentru o zi . L-am ingropat in curtea casei mele si la capatiiul lui am plantat un copac si chiar daca a trecut prin viata mea ca un vis ,eu nu-l voi uita niciodata ...
Am tinut sa scriu despre el ,pentru ca am vrut neaparat sa exprim ceea ce simt fata de semenii mei ,cei din specia careia ii apartin si eu ,cei care se cred superiori pentru ca sint bipezi si au grai si isi spun ''oameni ''.Evident ,ma refer la cei care au trecut nepasatori pe linga acest necuvintator si pe linga atitea altele ,sint indignata de atitudinea lor si am fata de ei ,un mare sentiment - de scirba .

12 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti minunata si tot ce faci pentru aceste animale este absolut minunat! Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si putere!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Cristina ,pentru cuvintele frumoase .

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea iubitoare de animalutze,
    Am facut astazi o mica donatie (50 lei) catre contul indicat de tine aici. Plata a fost efectuata din ING bank.
    As fi vrut sa pot dona mai mult....
    Cu mult drag,
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  6. cred ca ar fi bine sa scrii mai des despre animalutele tale-si insotite de poze-...doar asa ti-ai face cunoscute realizarile si eforturile ce se doresc a nu fi zdarnicite!...si asta n-ar insemna "lauda de sine" ci pur si simplu s-ar vedea ca la munca ce o depui ar fi nevoie si de sustinere.

    RăspundețiȘtergere
  7. Carmen ,iti multumesc din suflet pentru banutzi !Luni dimineatza voi merge in oras cu un motanel sa-l castrez si voi lua si vaccin pentru o pisica ,trebuie sa mai iau si ceva mincare pentru intreaga gashca ,asa ca orice mic ajutor ,e tare bine venit .
    Ma bucur cind vad ca sint oameni care apreciazaa ceea ce fac eu ,iar cind vad ca sint ajutata ,ce sa mai zic ...imi creste inima ,pentru ca astfel voi putea face si mai multe .
    Carmen ,iti doresc ceea ce imi doresc si mie ,sanatate si fericire ! :)


    Nu stiu daca ultimul comentariu e scris tot de Carmen ,in ideea ca nu stiu cui sa ma adresez ,dar raspund cu mare drag...
    Intr-adevar mi s-a mai spus ca nu scriu indeajuns ,imi dau seama ca asa este si promit ca voi scrie mai des .De multe ori ma gindesc sa scriu despre Nucu ,Marga ,Erich ,Corinutza ,Piky ,Bela si despre toti cei care sint in grija mea sau doar am facut cite ceva pentru ei .Insa acum ca sint la tzara -la curte ,imi mai ocupa timpu si treburile in gradina ,plantat pomi ,flori ,legume ...poate ca sint si delasatoare in ale scrisului :).Promit solemn ca luni voi scrie si pe viitor voi fi mai activa ,aici pe blog .
    Cu drag ,pentru totzi cei care citesc ,
    daniela .

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga mea Daniela,
    Ma bucur foarte mult ca ti-am putut fi de folos! Vreau sa stii ca voi face donatii de fiecare data cand voi putea, indiferent de cat de mici vor fi sumele pe care le voi avea la dispozitie. Ma gandesc ca pentru voi e bine venita orice suma si putin de aici, putin din alta parte, se strange de-un saculet de mancare sau un medicament (de care sper sa aveti nevoie cat mai rar cu putinta).
    Comentariul despre frecventa cu care postezi nu este scris de mine, dar sa stii ca sunt de acord cu el. Cred ca e bine sa incerci sa postezi mai des.
    Va pup si aveti grija de voi! :)
    Cu drag,
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  9. Dumnezeu sa te ocroteasca si sa-ti dea sanatate,Daniela ! Sunt fericita cand aflu ca exista astfel de oameni. Stiu ca ti-e greu din punct de vedere material pentru ca si eu am acasa 15 pisici si un catel si mai am grija si de altii din jurul blocului si nu numai. Unii spun ca nu sunt zdravana dar eu nu pot sa manifest indiferenta fata de aceste suflete nevinovate. Cele din casa reprezinta membri de familie si eu ii numesc copiii mei cu codita si blanita. Ii iubesc tare mult.
    M-a impresionat profund povestea lui "Martisor ". Am plans pentru sufletelul lui chinuit. A avut, bietul, macar o zi de mangaiere in viata lui, in ultima lui zi.
    Cu mult drag si respect,
    Cornelia

    RăspundețiȘtergere
  10. Multzumesc Cornelia ,pentru cuvintele frumoase si eu ma bucur cind intilnesc oameni care ajuta animalele .
    Iti doresc numai bine si tie si copiilor tai -cu coditza si blanitza !:)

    RăspundețiȘtergere
  11. De fiecare data cand intru pe blogul tau, Daniela, nu-mi pot stapani lacrimile. Uneori sunt de fericire, dar din pacate, de multe ori, sunt lacrimi de durere si neputinta. Si acum, citind povestea lui Martisor, m-a busit plansul. Pisoiul meu, confuz, mi s-a urcat in brate, ma priveste in ochi si chitzaie usor, nestiind probabil ce-am patit...
    Ti-am transferat si eu 50RON prin ING Bank. Erau o parte din banii de intretinere, dar n-are nimic, nu pleaca blocul nicaieri :) Banii vor intra luni dupa-amiaza.
    Multa sanatate!!!
    Marina D.

    RăspundețiȘtergere
  12. Marina - acum cind am citit si mie mi-au dat lacrimile ,ma bucur mult -banutzii pe care mi-ai trimis si poate se vor indura si altzii -vor fi pt un catel nenorocit ,un suflet chinuit ,pe care l-am gasit ieri in oras in strada ,voi scrie miine despre el .
    Ce sa mai zic...cred ca nimic nu e intimplator .
    Multumesc din suflet !

    RăspundețiȘtergere