luni, 5 iulie 2010

ANIMALE ABANDONATE -O PROBLEMA FARA SFIRSIT

In urma cu doua saptamini ,cind ne intorceam din oras ,sotul mi-a aratat in 'bariera traian' (capatul orasului )intr-un loc unde sta lumea la ocazie ,o catelusa mica si amarita ,despre care imi povestea de multe ori ca ii lasa cite ceva de mincare .Am urmarit-o citeva minute cum se uita cind la un om cind la altul si apoi s-a asezat pe trotuar .Vazind-o ce fel arata ,i-am zis sotului 'hai ma s-o luam la noi ,e tare mica ,cit o sa manince ...' si am luat-o .Era plina de capuse ,purici si bube ,are doi dinti lipsa si alti doi se hitzina ,are locuri fara blana de la riie mai veche ,ii curgeau ochii ,e o catelusa batrinica .Acasa am curatat-o de purici si capuse ,i-am facut baie ,pus picaturi in ochi ,i-am tuns parul care-i atirna la fata de ziceai ca tzap ,statea nemiscata -avea ea incredere ca va fi bine .Dupa ce a mincat bine ,i-am pus zgarditza si am pupat-o pe cap ,iar ea a facut niste ochi mari catre mine ,de parca ar fi zis 'nu-i rau ':)In prima seara s-a comportat de parca era garda de corp a lu' Hans-motanul care nu merge ,statea linga cosul lui si cum se apropia cateii Bijou si Bruno sau pisica Carmy ,latra tare ,cred ca in mintea ei zicea ca e puiul ei pentru ca se cam aseamana blana lor la culoare .In primele zile statea cumintica si nu se juca cu cateii,ofta ,plingea in somn ,dar acum se joaca ,e plina de viata si se impaca si cu pisicile foarte bine ,ieri a trebuit sa tinem usile deschise ,ca sa scoatem tot din casa pt a incepe sa tencuim casa si pe ea am pus-o in tzarc cu pisicile ,am fost uimita sa vad ca nici o pisica nu a facut urit la ea si nici ea la pisici .E tare prietenoasa cu toti ,insa cind ii pun bobitze in fatza ,nu are voie sa se atinga nimeni de ele ,dar nici ea nu se atinge de bobitzele cateilor Bruno sau Bijou ,mi-e tare draga -cind le dau betzisoare din alea pentru ciini ,ea le roade cu maselele ,cu dintzii nu poate saracutza .I-am spus Marina ,o strigam Mary ,Marinutz :),numele unei prietene care ne urmareste blogul si careia ii multumim pentru 'prinzul copios'.Am facut citeva poze cu ea ,nu sint prea clare ,dar cit de cit se vede .


In ultima vreme problemele s-au cam ingramadit ,am mers la cabinet cu Irinel,care si-a revenit binisor ,merge si chiar alearga, doar ca mai scapata uneori picioarele din spate ,din cauza fracturii- oasele la bazin nu mai sint ca inainte si trebuie avut mare grija ce maninca ,un pic de neatentie din partea mea si a facut constipatzie si daca nu-si revenea cu tratament ,trebuia operat -asta imi mai lipsea .
O alta problema care imi da mare bataie de cap ,e vaccinarea animalelor ,Bijou trebuia vaccinata de o luna ,pisicile trebuia sa incep sa le vaccinez de pe 4 iulie -ieri .E absolut imposibil sa le vaccinez cu preturile care sint la cabinete ,intreb in stinga si-n dreapta ,ma straduiesc sa gasesc vaccinuri cu pret de producator chiar si asa imi va fi greu ,dar totusi e altceva.Zilele trecute am vazut ca se termina fenobarbitalul pentru Sandokan ,am rugat pe cineva sa-mi faca rost de reteta ca asta nu se da fara .Nutzu vad ca a luat iar proportzii si nu-i bine ,nu face miscare putoarea ,il iau si-l pun pe copacul din tzarc si in loc sa se agatze ,sa urce sa se plimbe ,el se lasa de fund in jos, cum spuneam -putoare ,va trebui sa-mi fac timp sa-l iau la lesa prin curte :)
Si ca si cum nu aveam destule belele ,o baba de peste drum de mine ,timpita ,cretinoida si nu stiu cum sa mai zic ,mi-a pus in masina care sta la poarta defecta ,un sac cu nici mai mult nici mai putin de 6 mitzisori .Stiu ca baba respectiva mi i-a pus ,pt ca pisica mama(cu care unii din pui seamana),care venea seara sa manince la mine ,o vedeam de multe ori pe gardul ei si in plus imediat dupa ce i-am gasit ,uitindu-ma in curtea ei ,am vazut cum se uita de dupa perdea spre mine.Am vorbit cu ea insa cica nu-s ai ei ,ca ea nu face asa ceva ,ca ea e femeie batrina ,de parca cretinii se fac oameni buni la batrinetze ...A asteptat momentul cind a venit sotu de la munca si am inchis poarta ,ca la citeva minute am auzit mieunat de pisic mic .Am iesit la poarta ,m-am uitat intii in strada ,in iarba ,apoi pe linga masina ,cind am vazut sacul miscindu-se ,mi-am dat seama ca mi-a facut-o cineva .Cind am desfacut sacul innodat ,mi-am pus miinile in cap ,care tzipau ,care ma cihiiau ,erau puchinosi si plini de kk ,probabil i-a bagat in sac mai de devreme si a asteptat momentul .I-am spalat,i-am deparazitat si intern si extern (aveau pureci din aia altoitzi ),i-am tratat la ochisori si sint tare frumosi .Le-am facut o garsoniera in care sa stea ,ceva ca o cusca dintr-aia metalica ,dar pentru ca alea sint scumpe tare ,am facut una dintr-o masa de lemn pusa cu picioarele in sus ,plasa de rabitz si ceva acoperis .Daca nu reusesc sa-i dau ,macar aproape pe totzi ,sint un om terminat .Le-am facut citeva poze in garsoniera lor ,la fiecare in parte n-am reusit sa fac ca sint agitatzi rau ,miine vine mama2 (buna mea prietena Rodica )si le facem poze -e in concediu si va sta citeva zile la noi ,va fi bucurie mare pe catzei .

















10 comentarii:

  1. Vai, vai, ce copilasi frumosi - imi inchipui cat ti-e de greu...
    Nu stiu cand vor intelege unii oameni ca nu asa trebuie procedat - ma refer la abandon! :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Corina,parerea mea e ca rominul e iresponsabil si nu va intelege niciodata ,pina nu se va face un recensamint al acestor animale ,situatia nu se va imbunatati ,dar asta e departe si eu nu sper sa apuc sa vad asa ceva ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Daniela draga, catelusa e o scumpa. Ai facut tare bine ca ai luat-o. Se vede pe ea ca e tare blanduta. Nici nu vreau sa ma gandesc cum a trait ea pe strada. Cat e de scumpa cum are grija de motanel. Ca sa vezi ce suflet bun. Macar acum, la batranete, sa aiba parte de ingrijire si iubire.
    Cat despre vecina cu pisoii... e crunt ce se intampla la noi. Cu cata usurinta arunca unii animalele. Iar daca vad ca un vecin sau cineva are mai multi, isi zice ca nu-i strica si altii. Asa ne-am facut si noi acum cu 20 de pui, catei, si 15 adulti. Tot adunati din ce au aruncat oamenii. Si cand te gandesti ca am inceput cu cativa raniti si loviti de masina, ca in doar cateva luni sa ne inmultim considerabil efectivul. Ei, Dumnezeu sa ne ajute sa facem fata si tu, si noi si toti cei care isi rup de la gura pt a ajuta bietele suflete nevinovate.
    Ai rezolvat cumva cu vaccinurile???

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa este Brindusa ,catelusa e tare scumpa ,o iau linga mine si-o draganesc si ea se alinta ,iar eu ii zic ''ai uitat ca esti babutza ?'':)Cind am ajuns acasa cu ea ,am crezut ca are gura strimba ,defecta ,dar apoi cind m-am uitat mai bine ,mi-am dat seama ca-i asa de la dintzii lipsa .

    Cu nemernica care mi-a pus puii la poarta ,ma gindeam dupa ce m-am mai linistit ,daca o prindeam acolo ,poate ca-mi ieseam din fire si zic mai bine ca n-am prins-o .Cind am discutat cu ea ,mi-a zis sa-i arunc in cimitir ca asa mai arunca lumea si pui de pisica si de catel :( Sa ne ajute Dumnezeu ,Brindusa -dar cred ca intr-o zi o sa ne rupem si noi de tot ,eu in ultima vreme am facut niste sacrificii...
    Cu vaccinurile ,stii ca ti-am zis ca o sa vb cu una de la noi care asociatie ,am vorbit si mi-a zis ca este un depozit unde gasesc si de unde pot si eu sa iau ,miine cred ca ma duc in oras (ma gindeam sa ma duc azi ,dar azi ma concentrez pe facut poze la mititei ).Sint f curioasa sa vad daca gasesc asa cum vreau eu ,daca nu -sun la cineva la bucuresti ,dar e interesant de intrebat si chestia aia cum ai zis tu ,ca nu merg tinute mult in gheatza .Iti zic eu ,daca rezolv ceva .

    RăspundețiȘtergere
  5. of-of ce babutza amarata ai gasit si in ce babuta cocheta si dulce ai transformat-o :)

    Daniela, ti se va intoarce inzecit tot binele pe care-l faci, uneori cu mari sacrificii, pentru sufletele astea amarate pe care ti le scoate Dumnezeu in cale!

    iti multumesc din suflet si ma inclin in fatza ta!

    cu prima ocazia le voi oferi animalutelor tale un nou pranz, promit!
    pup pe botic pe tiza mea Mary, pe Carmy (apropo, ce nastrusnicii a mai facut?), pe Irinel,si toata gasca vesela!

    RăspundețiȘtergere
  6. da Marina ,intr-adevar e altfel Mary ,dar nu am pus poza din momentul cind am adus-o acasa -arata rau de tot ,i-am facut o poza cam neclara dar nu stiu ce-am facut cred ca am sters-o din greseala .Prietena mea cind a vazut-o dupa o saptamina si ceva ,a ramas cu gura cascata .are saraca de ea pe burta si la git ,multe semne ,un fel de cicatrici ,eu cred ca a fost muscata in trecut de ciini mari .adineauri am venit din oras (am fost sa imi schimb buletinul pe adresa asta )si in casa era mare nebunie ,bijou ,bruno si mary sareau pe mine ,am luat-o in brate intii pe ea -pt ca a fost necajita si pt ca e mititica ,eu o tratez ca pe un copilas .

    intrebai de carmy ,ce-a mai facut ,mai bine intrebai ce n-a facut:).in ziua cind am scos toate lucrurile din casa ,pt a tencui pe dinauntru ,a trebuit sa scoatem afara si animalele care mai stau cu noi ,pe carmy am pus-o in tzarc cu pisicile mari si dupa vreun sfert de ora am tzipat de s-au speriat toti ,carmy iesise prin plasa tzarcului si statea deasupra pe tzarc ,iesise pt ca fiind mica ,a incaput prin gaura plasei .apoi am pus-o in cusca aceea cu cei 6 mici ,acolo a inceput sa-i linga si sa-i muste pe mititei .noi spunem glumind ,'ce ne facem daca asta e pui de ris ,unde ducem salbaticiunea ?':)daca o iau in brate si o pup mai mult de o data -musca ,evident in joaca dar are dintii ascutiti ,musca ciinii din casa si pe mary ,norocul ei -ca o tolereaza si cateii .alearga prin mansarda ,acum e sus acum e jos ,odata crezind ca e sus in mansarda ,stateam linistita si dupa vreo juma de ora miauna afara la usa ,ma luasera caldurile .apoi am urmarit-o ,cind iese afara nu se departeaza ,se joaca dupa casa in iarba un pic si apoi vrea sa intre inapoi ,e timpitzica rau ,un motan de-al nostru -piky ,tot cam asa era cind era mic :) cine are un animal ,stie ca se mai urca si pe masa uneori sau macar laba o intinde pe masa ,la noi cind se intimpla -sotul mai striga 'ia mitza ca se urca pe masa ',insa cu zuza asta de carmy ,intr-o zi urcindu-se pe masa ,el ii da o bucatica de carne pe masa ,cica 'na la ',zic iete domle asta e puternica rau ,schimba si oamenii :))

    multumesc Marina pentru cuvintele tale frumoase !

    RăspundețiȘtergere
  7. vrusei sa zic de carmenita ,cind ii da sotul cite ceva , ii zice ''na la tata ''dar am mincat un cuvint ,graba :)

    RăspundețiȘtergere
  8. hai ca m-am distrat citind despre zapacita asta mica. e un fel de rasu'-plansu' :)
    sa inteleg ca de ceva timp Carmy este cea care face legea in curte, in casa si pe masa :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Da Marina ,Carmenita e belea mare ,sa vezi ce timpenie a mai facut :azinoapte la noi a plouat urit de tot ,cu fulgere si tunete ,la un moment dat, aud cum Carmy se izbeste in masina de spalat si apoi un tipat urit .Nu aveam curent ,pt ca atunci cind ploua si e furtuna se opreste curentul si cind aprind lanterna ,am zis ca timpita asta a prins un soarece ,dar imediat vad ca sare si e mic mic -era o broscutza .Sotul a incercat sa i-o ia dar la muscat si s-a lasat pagubas pentru inceput,se juca cu ea si cind ma indreptam spre ea -o apuca repede cu gura ,mi-era mila de biata broscutza ca tzipa cumplit .Prietena mea e in concediu si este la noi cu mama si fiica ei si vreau sa zic ca toata lumea ne-am trezit ,mai putin eu -ca nici nu am dormit azinoapte de grija animalelor .Pin' la urma sotul s-a enervat si cica ''o mitza timpita trezeste toata casa...'' ,a luat-o de ceafa si a dus-o afara ,a pus-o jos fara sa-i dea drumu si a asteptat ca pisa sa lase broasca jos .Dimineata n-am gasit broasca ,sper ca a fugit saraca .Prietena mea a crezut ca pisa tzipa asa tare ,nici eu n-am mai auzit o broasca tzipind asa si sper sa nu mai aud ...

    RăspundețiȘtergere