luni, 13 septembrie 2010

GRATZIA E ACUM INTR-O LUME MAI BUNA ,SPER ...

Ziua de ieri a fost una dintre cele mai urite zile ale mele .De dimineata se parea ca ar fi o zi chiar frumoasa ,insa...
Am facut rost de o masina mai maricica si am mers in oras la dna Popescu Victoria care ne-a dat lemne pentru foc si pentru a face custi cateilor ,ii multumim mult ,este si dumneaei mare iubitoare de animale .
Acasa cind am ajuns ,durere mare ,Gratzia motan frumos si drag -zacea mort pe marginea asfaltului .Era un motan care venea la noi in curte ,minca ,statea intins cu burta la soare sau isi gasea un loc cu umbra ,noaptea dormea in masina pe scaunul soferului ,lasam intr-adins usa deschisa ca el sa intre ,mai ales ca de ceva timp era frig ,stiu ca ii era bine la noi .Disparea pe la 5 dimineata ,uneori venea inainte de prinz ,alteori citeva ore dupa. Nu statea sa-l mingii ,de vreo doua ori am reusit doar asa putin .
C. s-a dus sa vada daca se mai poate face ceva pentru el ,insa din pacate nu ,l-a luat ca sa-l ingropam .Zadarnic imi spunea C. ca asta e viata ,ca nu pot face mai mult ,ca sint doar un om si atit si ca nu am puteri supranaturale sa fac cite as vrea ,zadarnic -ca eu m-am incapatinat si am plins pina mi-au iesit ochii din orbite .Dupa vreo doua ore ,nu m-am linistit nicidecum ,insa am plecat la soacra mea pentru ca promisesem ca ne ducem si ne astepta .Am luat printre altele si o sacosa cu boabe si biscuiti pentru Corinutza ,baiatul ei Labus si pentru Ursache -ciinele din curte .Acolo bucurie mare ,cateii toti au venit la mine ,cei doi mici au facut pipi pe mine de bucurie -ca de obicei ,am incercat sa ma bucur si eu -nu stiu daca am reusit . Intorsi acasa ,ne-am apucat de treaba ,prin casa si mai ales la animale ,facut curat si dat mincare .La ora 11 jumatate seara sau noaptea cind am mai terminat cu treburile, i-am zis lu' C.sa-l ingroape pe Gratzia , cica o sa-l ingroape dimineata ,am spus nu ,ca dimineata nu-i timp si o sa ramina sa-l ingrop eu si nu vreau .I-am zis sa-l ingroape intr-un loc unde statea el mult ,in fata casei linga gard printre flori. A scos o tufa de flori si dupa ce l-a ingropat a pus tufa la loc ,peste mormintul lui .Gratzia era prieten cu Firicel- despre care v-am povestit in iunie ,in primavara mincau din aceeasi farfurie si mititeii de ei ,au sfirsit la fel de dureros .
RIP Gratziosul meu frumos! Vei ramine in amintirea mea mereu si tu si dragul Firutz ...
Cam asta a fost ziua mea de ieri ...

(cind l-am vazut la inceput ,am crezut ca-i pisicuta -cu fata aia asa dragalasa ,apoi cind mi-am dat seama ca-i motan ,am zis ''ce baiat gratzios '' si de aici i-am zis eu Gratziel ,Gratzia ,Gratziosul )

pozele astea au fost facute cu 2 zile inainte de sfirsit :(

4 comentarii:

  1. saracul pisoi..mi se rupe inima cand vad animalute calcate de masini...pe de alta parte nu poti sa ii tii pe toti ingraditi...e mare circulatia in zona aia?ca si celalalt motanel-firicel tot asa o murit..

    RăspundețiȘtergere
  2. cam asta vroiam si eu sa spun...din pacate , daca stai aproape de strada, asta e soarta unor pisici...eu am dat cu ceva tp in urma niste puiuti unei familii iubitoare...am dat 3 pui, la interval relativ scurt-2-3ani...pentru ca ii calcau masinile...casa lor era chiar la strada si micutii nu aveau sanse...probabil ca tot un tarc mare si frumos(asa ca al victoriei de la apam minis :) ) ar fi singura solutie sigura....incearca sa iei masuri de genul asta pe viitor, nu de alta dar sa nu mai fie si alte victime!

    in rest, nu te intrista...in locul lui, cu siguranta altii vreo 2 se vor aciua in jurul casei tale :)

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca nu m-am facut inteleasa pt tine care mereu intelegi greu ,pisicile si motanii care mai vin la mine in curte ,sint salbatici ,stau linga piciorul meu dar nu accepta sa fie mingiiati ,e de inteles -poate ca au patit ei ceva...
    imi dau seama ca si primul si al doilea comentariu e scris de aceeasi persoana ,nu e greu de observat .te rog nu incurca lucrurile ,ceea ce este la APAM MINIS ,nu exista in multe locuri ,acolo este asociatie pt prot animalelor cu un adapost frumos .
    ceva timp in urma am avut rugamintea ca cei care comenteaza ,sa lase si un nume . de acum incolo nu numai ca nu raspund la astfel de comentarii rautacioase ,dar nici nu le mai accept .

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce motan frumos! Pacat de el - deja nu mai am cuvinte - ma doare sufletul :(

    RăspundețiȘtergere