sâmbătă, 11 decembrie 2010

AVALANSA DE PROBLEME

Multe mi s-au mai intimplat de cind nu am mai trecut pe aici -pe blog ,multe ca nici nu stiu cu care sa incep .Am sa incerc sa scriu pe scurt, cite ceva despre fiecare intimplare .

A trecut ceva timp de cind lu' Irinel, catzelul cu fractura de bazin ,cu operatzie la intestin si cu multe probleme ,i-a fost amputat piciorul.Dupa ce m-am sfatuit cu mai multi medici ,am inteles ca asa e mai bine ,pentru ca ajunsese sa-si smulga pansamentul cu tot cu gherutze si pernutze .Mi-a fost tare greu cind l-am vazut dupa operatzie ,dar e bine acum ,alearga de nu pot sa-l prind ,e tare vioi si energic .

Eu obisnuiesc la citeva zile ,pisicilor sa le dau si o masa de carne sau ficat fiert ,ori conserva ,ceva mai bun .Una din pisici -Riky de 9 ani si ceva ,s-a inecat cu un os ,am vazut momentul dar am crezut ca l-a depasit ,insa a doua zi am observat ca nu maninca ,sta trista si palpind-o am simtzit ca are ceva in git ,asa ca am alergat cu ea in oras la cabinet .Aici dupa ce a fost anensteziata ,s-a incercat sa i se scoata osul insa fara succes ,a trebuit taiata de-a lungul gitului .Slava domnului ca s-a vindecat si e bine .

Lupa -lupanca cu tumoare stiker ,dupa ce a facut cele 4 citostatice sindovin ,a fost si operata .Medicul m-a chemat dupa ce a desfacut-o sa vad ,ca problema ei-burta mare ,nu este de la tumoare ci de la vezica urinara. Se umpluse de urina masa de operatzie si pe jos balta mare ,pe linga multe probleme are si incontenentza urinara ,cica din cauza ca e batrina si posibil si din cauza presupusului accident ,asa am auzit la un batrin de aici ca ar fi lovit-o masina mai demult. E binisor ,maninca chiar bine ,cind ies cu galeata de mincare pentru catzei ,ii dau ei intii ca e linga poarta ,apoi dupa ce dau si celorlatzi ,ea deja termina si mai cere ,asa ca tot ei ii dau la urma .Ma rog sa treaca de iarna sa apuce si ea primavara si vara macar ,daca tot ne-am chinuit atit si eu dar mai ales ea .

Mi s-a mai intimplat ca a venit veterinarul din sat ,cica trebuie obligatoriu sa vaccinez toate animalele ,ciinii am fost de acord ,pisicile initial am zis ca nu vreau sa le vaccinez pentru ca au tzarcul acoperit si pe deasupra cu plasa rabitz care este destul de deasa si deci nu intra nici un sobolan la ele asa cum debita el .A venit apoi acesta cu un reprezentat al DSV-ului ,de data asta am zis ca vreau sa ma cosult cu medicii mei din oras .Dupa ce m-am lamurit ca e obligatoriu i-am spus veterinarului satului ca sint de acord sa vaccinez pisicile dar sa ma astepte o saptamina pina termin niste tratamente la citeva dintre pisici. Acesta a zis ca e de acord ,insa n-a comunicat celui de la DSV decizia mea ulterioara si acesta din urma mi-a trimis o amenda de nici mai mult nici mai putzin de 800 ron .Efectiv mi s-a facut rau cind am vazut ,am incercat sa ma calmez si sa ma incurajez singura ,aducindu-mi aminte de o prietena Brindusa ,care avusese si ea niste probleme ,oarecum diferite de cele ale mele de acum si care nu s-a pierdut .Am avut noroc cu un om care stie cite sacrificii fac eu pentru animale si mi-a rezolvat beleaua asta ,altfel era de rau.

In urma cu ~o luna am facut drum galati-brasov si evident inapoi ,pentru a duce o catelusa superba ,pe care un coleg de-a lu' C. a pus-o intr-un sac sa o duca la gunoi ,asta dupa ce facuse mititica 5 pui. Puii i-a dat la cunostintze ,a oprit si cretinul un pui sa se joace progeniturile lui si cu ea...la gunoi .Cea din brasov care-si exprimase dorintza ca o vrea ,intre timp s-a razgindit ,asta-i omul nostru . Catelusa se afla acum la persoana care intermediase adoptzia ,e bine ,se joaca cu catelusa si pisicile ei ,ieri a fost sterilizata si i se cauta in continuare stapin dar responsabil si tzinem legatura .La intoarcere din lungul drum ,in braila am vazut cum pe sens invers ,o catea a fost lovita de o masina mare ,am oprit dar nu credeam ca mai traieste ,insa surprinzator aceasta traia ,am urcat-o cu greu in masina si a doua zi am dus-o la cabinet .Povestea insa se repeta -are fractura de bazin ca si Irinel ,dar se repeta ca la indigo,acum la aproape o luna de la intimplare ,cateaua se ridica in picioare si vad ca o laba o tzine indoita si singereaza ,ma voi chinui la fel ca si cu Irinel si dumnezeu stie...probabil se va ajunge la acelasi rezultat .

In final va spun si ceva mai optimist ,mai imbucurator -pisicile au casa si tzarcul lor definitive ,cu conditzii bune ,cu soba pentru caldura ,cu apa pentru curatzenie . Am ramas cu ceva datorii in urma acestei realizari ,dar e un vis implinit .In seara cind am terminat si tzarcul si am vazut pisicile jucindu-se ,bucurindu-se ,ai mei venind acasa m-au salutat iar eu nu vedeam ,nu auzeam nimic ,iar fiumiu vine linga mine si imi zice ''hei ,esti bucuroasa ,nu ?'' Eu spun ca nu sint fericita cind vad cite animale suferind sint la tot pasul ,in seara aceea insa ,mi-am calcat un pic pe orgoliu si am recunoscut ca sint fericita ,acesta era un vis al meu la care ma gindeam mai serios in urma cu 2 ani ,in urma cu an an ma mutam la tzara si acum e implinit .In una din zile cind vopseam si varuiam casa si tzarcul ,ma gindeam ca pisicilor le place ce le-am facut ,insa la un moment dat l-am vazut pe Sandokan la picioarele mele si m-am intristat .L-am luat in bratze ,l-am pupat si i-am spus ''dragul meu Duk(asa il dezmierd) sa stii ca e tare frumos dar nu stiu deloc cum sa iti explic...Duk e motanul care nu vede si are si epilepsie .
Mi-as dori tare mult sa fac si cainilor un tzarc sa poata si ei alerga dar nu cred ca voi putea prea curind .
Cam astea sint cele ce mi s-au intimplat in ultima vreme ,nu sint toate ,am mai lasat vreo 2 pentru scrierea de saptamina viitoare ,daca voi avea timp.












GRIUTZA DIN BRAILA
href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5xvpiGSohwHeHrw5Ow2hVwEWVl8efrxojwVxCX1zE1kwkIe_ACM7OniDR8-yB-QIoj2r9gP66g5cRose_J9NaxZIjCNVWacjazzm9Us7JypuBjKDVsMqpmdnb50MtFYfRoMhRQ8WDIqA/s1600/PICT0025.JPG">

CATELUSA INA AJUNSA LA BRASOV

LUPA
href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjz82XkB3hMBY-cwdLDhBPf65ThDFopoyqQTsh6nAirpGmov2CM2jnyBwJuus1uxKvn5LXh1RSyLs_gmuJzjLFEZLSX5MmfBRsLq0DZhTZHeNtnzrhIx25hepXBGdHU8R61Qd9-wn2XjvQ/s1600/154507_1233478413975_1739632263_426305_274461_n.jpg">
IRINEL

4 comentarii:

  1. Draga mea Daniela,

    Stiu ca n-am mai trecut de multa vreme pe aici, ca am promis ceva si nu m-am tinut de cuvant....
    Vreau doar sa-ti multumesc ca existi si tu sa intelegi din asta cat de mult te apreciez si iubesc pentru ceea ce faci.
    Am facut in seara asta o mica donatie (100 ron), mi-as fi dorit sa fie muuuuuult mai mult, din pacate.... am facut plata in seara asta, asa ca banii iti vor fi transferati cu data de maine. Ii vei primi din ING.

    Sarbatori fericite tie si tuturor sufletelor carora li te dedici atat de frumos! Sa aveti un Mos bogat care sa va aduca, in primul rand, sanatate!

    Te imbratisez,
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  2. multumim din suflet Carmen ,multumim si pt banutzi si pt cuvintele frumoase !
    astazi am fost de-am luat 5 saci cu boabe si medicamente (problemele nu ne ocolesc ),asa ca banutzii de la tine ne-au prins bine .
    iti dorim sarbatori fericite si un an nou plin de bucurii !

    RăspundețiȘtergere
  3. Daniela, vreau sa-ti urez La multi ani sanatosi si fericiti si multa putere ca te-ai "inhamat" la multe si grele. Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc frumos happygirls ! la multi ani !

    RăspundețiȘtergere