miercuri, 13 ianuarie 2010

VA MULTUMESC FRUMOS!!!



Doresc sa multumesc din suflet unor OAMENI care m-au ajutat in cele ce mi-am propus eu sa realizez .
Mai intii de toate ,tin sa-i multumesc Victoriei de la APAM ,pentru increderea acordata ,pentru sfaturi ,caci fara ajutorul ei nu m-as fi descurcat pe internet ,ii multumesc si pentru initiativa acestui blog .
Ii multumesc Iulianei Chibrit ,care din Cremona mi-a trimis in repetate rinduri cite 50 euro ,ii multumesc si pentru aparatul foto digital ,cu care voi face poze blanosilor .
Multumesc Negutei ,care se gindeste mereu la Hans .
Cristinei Ciovica din Tg Jiu ,care mi-a trimis 150 ron si o cutie mare cu conserve si jucarii pt animalute ,ii multumesc din suflet .
Multumesc Cristinei de la APAM ,pentru interventia ei catre Nancy care mi-a trimis 200 dolari pentru a steriliza pisicile tinere .
Multumiri doamnei doctor Stefan Mihaela ,pentru reducerile facute la vaccinari ,sterilizari si tratamente .
Multumesc Cristinei Topescu ,pentru cei 150 ron atunci cind eram disperata cu boala Dutzei ,mi-au fost de mare folos -Dutza traieste si e bine ,are 10 ani .
Multe multumiri vreau sa aduc unor persoane ce fac parte dintr-o mare ''familie ''de iubitori ai animalelor ,care pe parcursul anului ce s-a incheiat ,m-au ajutat financiar in castrarea si hrana animalelor : Kale ,Pisica uriasa ,Naparcutza ,Neguta ,Vicky ,Andre09 ,Pretty Kitty ,Angmar ,Monica82, Benji , Pandelica .
Multumesc mult prietenei mele -Rodica ,pentru ajutorul neconditionat ori de cite ori am nevoie ,cind a trebuit sa duc mai multe animale deodata la veterinar ,la vaccinat ,sa duc mincare la ciinii din afara orasului ,cind sint plecata de acasa are mare grija de animale ,ii multumesc si pentru faptul ca atunci cind simt ca nu mai pot ,ea ma incurajeaza si spune '' o sa fie bine ,gindeste pozitiv ! ''
Ii multumesc frumos lui Calin Lup din Satu Mare ,care mi-a trimis un colet mare cu mincare pentru pisicute .

Multumesc din suflet unei echipe de fete din Bucuresti ,care in prag de an nou mi-au facut o surpriza de neuitat ,au venit incarcate cu mincare si lucruri pentru pisici si catei si cu lucruri pentru mine personal .Acest mos Craciun a fost alcatuit din : Andre 09 ,Angmar ,Crissa909 ,Kale ,Mara 2007 ,Nerlol ,Noi 2 ,Anael ,Laura Stoica ,Pisica Uriasa , Pretty Kitty .
''Sapte pisoi ''multumesc mult pentru 100 de lei ,cind voi termina mincarea pisicilor voi merge in oras sa le cumpar din banii trimisi de tine .\
Tuturor va multumesc din suflet si din toata inima si va doresc sa aveti parte de un an plin de bucurii ,multa sanatate si voua si animalutelor voastre !!!Iar daca am uitat pe cineva,rog sa ma scuze.

vineri, 8 ianuarie 2010

UN AN GREU









La cumpana dintre ani ,am stat si am meditat cum a fost cel care s-a dus , a fost prea incarcat ,a fost greu ...S-au intimplat si bune si rele ,insa parca cele rele ,adica nereusitele ,esecurile m-au apasat foarte tare ,m-au marcat profund .La inceputul anului ,in gasca de catei din afara orasului ,carora le duceam mincare ,l-am gasit pe Calutz paralizat -lovit de masina ,zadarnic am incercat eu sa cred ca-l voi salva ,pina la urma doct veterinar a hotarit ca trebuie eutanasiat . In primavara mi s-a intimplat o adevarata tragedie ,pentru ca aveam impresia ca daca pisicile stau numai in casa ,nu e nevoie sa le vaccinez .Au contactat doi virusi ,s-au imbolnavit toate 18 care le aveam atunci ,dupa o lupta crincena cu perfuzii ,antibiotice ,vitamine si nopti nedormite ,in final am pierdut 3 dintre pisici : Luminita de 4 ani ,Crengutza si Printzu ,care nu aveau nici un an .Mai tirziu catelusele Danet ,Milutza si Peki au murit din cauza jigodiei ,pe Peki apucasem s-o vaccinez o data ,Milutzei ii facusem si al doilea vaccin ,tratament cu canglob ,chin mare insa degeaba ...In vara m-am pricopsit cu o puiuta de pisica de o luna ,de la o cunostinta ,cazuse de la etajul 3 si ramasese paralizata de piciorusele din spate ,am fost si la bucuresti cu ea ,a fost operata acolo ,insa toata speranta s-a spulberat ,am adus-o pe draga mea Nadia acasa -moarta ,dupa multa suferinta am incercat sa ma consolez cu faptu ca macar am ingropat-o linga ceilalti dragi ai mei.In toamna am avut 3 puiuti de pisica de nici o luna ,erau 3 mogildete alb cu portocaliu si spuneam ca vor fi cei mai fericiti pui din citi avusesem eu ,pt ca primisem de curind de la o tinara ,multe jucarele pt pisici .Insa n-a fost sa fie asa ,o boala nenorocita a dat peste ei si m-am chinuit doua saptamini cu injectii si vitamine si pina la urma i-am pierdut pe toti 3 .Am suferit mult si nu-mi venea sa cred ca dupa atita chin ,nesomn si plins ,n-am reusit sa-i salvez ,dezamagirea a fost mare si am spus atunci ca nu ma mai pot implica insa timpul se pare ca mai vindeca ranile ,nu in totalitate evident ...Pentru acesti nevinovati ,pe care i-am pierdut - un gind si o lacrima in fiecare zi ,doar atit mai pot face pentru ei...
...S-au intimplat dupa cum spuneam si lucruri bune .Hans ...cind am mers la bucuresti cu Nadia ,doamna Neguta ,cea care m-a chemat la bucuresti il gasise de curind pe Hans ,avea 300 de grame si era hipotermic ,l-am luat eu caci aveam mai mult timp pentru a ma ocupa de el ,il tineam infasat ca pe copil mic ,acum e mare si frumos ,insa nu poate merge si el ca alti pisoi . O pisica din cartierul in care am locuit ,a ramas fara un ochi dupa ce a fost batuta de un cretin ,i-am povestit doamnei de la bucuresti si dinsa mi-a dat bani s-o castrez ,am castrat-o ,am vaccinat-o ca pe ceilalti si acum e in grija mea si o cheama Neguta . In vara ,la intervale scurte de timp ,am gasit 4 puiuti de pisica bolnavi raciti ,i-am tratat si acum sint bine : Petra ,Pavelica ,Dori si Fulgi .Ceva mai tirziu mi-au iesit in cale doua mogildete cit palma cu ochisorii plini de albeata ,i-am tratat si sint binisor acum -Marmota si Furnica . Apoi Nancy care este in blog ,care nici nu credeam ca va trai ,am tratat-o am sterilizat-o si vaccinat-o insa la sterilizat am avut surprinderea sa aflu ca a avut chisturi la rinichi care pot reaparea .Cind m-am mutat aici la tara ,la curte am luat 3 catei ,caci umblau in fortza hingherii .
Dupa cum spuneam ,m-am mutat de la oras de la bloc ,la tara la curte ,am facut schimbarea asta pentru binele animalelor .Inca din primavara m-am chinuit sa fac pasul asta ,insa criza mi-a dat de furca si am reusit tirziu si m-am mutat pe 5 decembrie ,e greu ,e frig ,ne obisnuim greu dar sper sa fie si bine pe viitor .
Cam asta a fost anul care s-a incheiat ,a fost greu poate pentru ca am incercat sa fac mai mult ca in alti ani ,poate...